fredag

TROPISK AROMA

Tropisk aroma er en dejlig sammenlagt kage af lys og mørk bund med fyld af mokkasmørcreme. På toppen, ristede nøddekerner. Opskriften er den originale amerikanske.

Kagen vandt i sin tid førstepræmien i en amerikansk bagekonkurrence.


TROPISK AROMA

dej

125 g margarine
260 g sukker
2 æg
300 g mel
2 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
1 tsk. muskat
1 tsk. kanel
ca. 1 1/2 dl mælk
1 spsk. kakao
1 spsk. koldt vand

kakaosmørcreme (fyld)

100 g smør
250 g flormelis
1 spsk. kakao
1 tsk. vaniljesukker
3 spsk. stærk kaffe

pynt

2 spsk. ristede nøddekerner

Margarine og sukker røres godt og tilsættes de sammenpiskede æg lidt efter lidt. Mel, salt og krydderier blandes og røres i dejen, skiftevis med mælken. 2/3 af dejen fyldes i en smurt, raspdrysset springform.

Bages i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter.

I den sidste tredjedel blandes 1 spsk. kakao, som er udrørt i 1 spsk. koldt vand.
Denne dej hældes i en smurt, raspstrøet lagkageform af samme størrelse som den første og bages i ovnen ved 180 grader i 10-15 minutter.

Til smørcremen røres smørret blødt og tilsættes flormelis, kakao og vaniljesukker. Cremen røres godt, så den er let og luftig og tilsættes kaffen lidt efter lidt.

Den lyse kagebund flækkes, når den er helt kold og smøres med smørcreme. Den mørke bund lægges over, smørcremen smøres på og øverst lægges resten af den lyse kage.
Kagen overtrækkes med resten af smørcremen og pyntes med ristede nøddekerner.

Kagen står koldt mindst 1 time, før den serveres.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.