onsdag

APPELSIN-FIGENKAGE

Vi kan såmænd snart begynde at tænke over, hvad vi skal have bagt til julen. - Ikke blot de dejlige julesmåkager, men også nogle gode skærekager, der klær julens kaffeborde.

Hvilken ingredienser er vel mere julet end appelsiner og figner. Begge dele passer fortrinlig i en god saftig skærekage.

Opskrift : Anne Skovgaard-Petersen 1985

Det Kgl. Bibliotek

APPELSIN-FIGENKAGE

175 g margarine
150 g sukker
3 æg
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
saft og reven skal af 1 appelsin
100 g hakkede figner

Margarine og sukker røres godt. Æggene røres i et ad gangen. Mel, bagepulver, appelsinsaft, skal og figner vendes i dejen.
Dejen kommes i en smurt sandkageform.

Bager i ovnen på nederste rille ved 175 grader i ca. 1 time.

Kagen står lidt i formen før den vendes ud og afkøles.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.