søndag

ÆBLETÆRTE MED MARCIPAN

Den mørke tid, vi går i møde kalder på hygge og noget lækkert. - Og lækkert er det med et stykke æbletærte med marcipan til kaffen eller som dessert ovenpå et godt måltid mad.

Æbler er der masser af i år. Brug nogle af de dejlige danske æbler, de skal være faste og gode at rive til æbletærten. De revne æbler kommes i fyldet.

Opskrift : Jens Eilertzen 1978

Portionen rækker til 8-10 personer


 
ÆBLETÆRTE MED MARCIPAN

dej

200 g mel
100 g smør
2 spsk. sukker
4 spsk. vand

fyld

100 g mandelmasse
3-4 faste æbler
60 g sukker
100 g smør
2 æggehvider

Ælt smør, mel, sukker og koldt vand sammen til en dej og stil den koldt.

Beklæd et smurt, ildfast fad på 24 cm i diameter med dejen, der prikkes i bunden med en gaffel. Riv marcipanen henover.

Til fyldet røres sukker og smør luftigt, riv æblerne og kom dem i. Æggehviderne piskes meget stive og vendes i.
Bred blandingen over mandelmassen og dæk med strimler af dejen. Pensl med æg.

Bag tærten i ovnen ved 225 grader i 30 minutter.

Serveres til en god kop kaffe eller efter en god middag med flødeskum.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.