De absolut skønneste gammeldags chokoladekranse af mandeldej, lagt sammen med chokoladecreme. Drysset med flormelis er det en lækkerbisken til en glad kop julekaffe.
Lav dem bare ret store, så er de også nemmest at arbejde med under sprøjtningen.
Dem bliver der rift om på julens kageborde.
Opskrift : Sigrid Fugl
CHOKOLADEKRANSE MED CHOKOLADECREME
kranse
275 g smør
2 dl sukker
1 æg
30 g mandler
350 g hvedemel
chokoladecreme
200 g smør
2 dl florsukker
1 spsk. vaniljesukker
2 spsk. kakao
1 æggeblomme
Til dejen røres smør og sukker smidigt. Skold og smut mandlerne og findel dem på mandelkværn eller i blender. Bland mandlerne med hvedemelet og ælt dem i dejen sammen med ægget. Ælt dejen ensartet of læg den koldt 1 time, før den kommes i en sprøjtepose og formes til kranse.
Kransene sættes på plademed bagepapir.
Bages ved 175 grader i 8 - 10 minutter.
Til fyldet røres ingredienserne sammen til en smidig creme. Fordel cremen gennem sprøjtepose på kransene, som lægges sammen to og to og sigtes med flormelis.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.