De fleste kan lide at bage og betragter det som et lystbetonet arbejde. Førhen var bagning en vigtig del af husholdningsøkonomien,hvorimod det i vore dage mere har karakter af hygge og forkælelse af familie og venner. Bagværk som hobby omfatter alle former for brød som madbrød,wienerbrød,skærekager,tærter,konditorkager,lagkager,småkager og alt,der ikke er nævnt. Her tager vi os udelukkende af gammeldags bagværk efter gamle opskrifter og gør vort bedste for at bevare dem for vore efterkommere.
søndag
HERREGÅRDSPLUMKAGE
Herregårdsplumkage med det dejligste indhold af korender sukat, kanel og rom eller cognac, er en vidunderlig kage, glaseret med appelsin- rom glasur og pyntes med cocktailbær til sidst.
En kage gjort af lutter rare sager.- Her er ikke sparet på noget.
Det var Kirsten Hüttemeier, der lancerede denne dejlige kage i 1963.
HERREGÅRDSPLUMKAGE
dej
250 g smør
200 g sukker
6 æg
100 g korender
75 g småtskåret sukat
1 tsk. med top kanel
2 spsk. rom eller cognac
250 g mel
1 tsk. bagepulver
appelsinglasur
250 g florsukker
5 spsk. appelsinsaft
1 spsk. rom
pynt
cocktailbær
Smør, sukker og æggeblommer røres godt, hvorefter korender, kanel, rom, sukat, mel og bagepulver røres i skiftevis med de stiftpiskede hvider. Dejen røres let sammen, fyldes i en velsmurt form, drysset med rasp, for derved bedre at slippe.
Kagen bages i ovnen ved 175 - 190 i 1 time.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.