søndag

HERREGÅRDSPLUMKAGE


Herregårdsplumkage med det dejligste indhold af korender sukat, kanel og rom eller cognac, er en vidunderlig kage, glaseret med appelsin- rom glasur og pyntes med cocktailbær til sidst.

En kage gjort af lutter rare sager.- Her er ikke sparet på noget.

Det var Kirsten Hüttemeier, der lancerede denne dejlige kage i 1963.



HERREGÅRDSPLUMKAGE

dej

250 g smør
200 g sukker
6 æg
100 g korender
75 g småtskåret sukat
1 tsk. med top kanel
2 spsk. rom eller cognac
250 g mel
1 tsk. bagepulver

appelsinglasur

250 g florsukker
5 spsk. appelsinsaft
1 spsk. rom

pynt

cocktailbær

Smør, sukker og æggeblommer røres godt, hvorefter korender, kanel, rom, sukat, mel og bagepulver røres i skiftevis med de stiftpiskede hvider. Dejen røres let sammen, fyldes i en velsmurt form, drysset med rasp, for derved bedre at slippe.

Kagen bages i ovnen ved 175 - 190 i 1 time.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.