Hofjægermesterkager er gode på kaffebordet og så er de praktiske, idet kagerne bages og gemmes i kagedåsen. Når de skal på bordet lægges de sammen med den dejligste smørcreme, med enten revet appelsinskal eller revet citronskal til at give en dejlig smag.
Der bliver ca. 55 stk. af portionen
Opskrift : Sigrid Fugl 1983
HOFJÆGERMESTERKAGER
dej
2 æg
150 g sukker
75 g havregryn
50 g hvedemel
1/4 tsk. salt
1 tsk. hjortetaksalt
smørcreme
50 g smør
100 g florsukker
1 tsk. reven appelsinskal eller reven citronskal
1 tsk. appelsin- eller citronsaft
Til dejen piskes æg og sukker lyst og skummende. Tilsæt havregryn, hvedemel, salt og hjortetaksalt og rør dejen godt sammen.
Sæt dejen med 2 teskeer på plade med bagepapir.
Bages på næstøverste rille i forvarmet ovn ved 200 grader i 8-10 minutter.
Lad kagerne stå et par minutter før de tages af pladen.
Kagerne skal være helt kolde før de kommes i kagedåse til opbevaring.
Læg dem sammen to og to med smørcremen, umiddelbart før de serveres.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.