torsdag

HONNING-TVEBAKKER

Tidligere var tvebakker at finde i de fleste husholdninger, hvor de ledsagede f.eks. frugtsupper og optrådte i den varme mælk med sukker på.

Det er stadig muligt i vore dage, at møde ældre mennesker, for hvem mælk og tvebakker er et sikker hit.
Er tænderne ikke hvad de har været, er det jo også ganske nemt at få den varme mælk med de opløste tvebakker, ned.

Ikke for det, - frugtsuppe med knuste tvebakker kan nu da sagtens friste. Det smager både af barndom og rigtig dejligt.

Her er en god opskrift på hjemmebagte tvebakker fra midt i 60erne. Tvebakkerne er bagt med honning og har smag af kardemomme.

En lille kurvfuld af disse som en værtindegave i julemåneden, er et sikkert hit.

Der bliver ca. 100 stk. af portionen.

Opskrift : Else Algreen 1964


HONNING-TVEBAKKER

3 dl mælk
30 g gær
1 lille æg
ca. 550 g mel
100 g smør eller margarine
50 g honning
1/2 tsk. stødt kardemomme

til pensling

æg

Rør gæren ud i fadet i lidt af den kolde mælk. Lun resten af mælken og hæld den over gæren. Tilsæt ægget og så meget mel, at det bliver en ret fast dej. Ælt den blank og smidig og stil den til hævning.

Rør fedtstof, honning og kardemomme sammen. Bland det i den hævede dej. Tilsæt mere mel.

Tag dejen op på bordet og ælt den godt. Del den i to dele og tril dem ud i stænger. Skær hver stang ud i 25 stykker og form dem til runde boller. Læg dem på en smurt plade og stil dem til efterhævning. Pensl med æg.

Bag tvebakkerne i ovnen ved 250 grader i ca. 10 minutter.
Skær de afsvalede boller igennem og lad dem tørre i ovnen ved 200 grader.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.