Opskrift : Else Algreen 1964
Det Kgl. Bibliotek
MANDELFYLDT ADVENTSKRINGLE
dej
300 g mel
50 g gær
200 g smør eller margarine
2 æg
1 spsk. sukker
fyld
50 g smør eller margarine
2 dl florsukker
50 g mandler
pensling og pynt
æg
tesukker
mandler
Til dejen smuldres gær og fedtstof i melet. Æggene sammenpiskes let med sukkeret og tilsættes. Ælt dejen og stil den koldt i ca. 20 minutter.
Rør derefter smør, sukker og de skoldede, smuttede, hakkede mandler sammen til fyldet.
Rul dejen ud til en lang smal kage og bred fyldet på. Smør kanterne med æggehvide og rul dejen sammen. Form den til en stor kringle. Læg den på en smurt plade og lad den efterhæve i ca. 20 minutter. Smør med æg og drys tesukker og hakkede mandler over.
Bages i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.