tirsdag

MANDELFYLDT ADVENTSKRINGLE

Gamle traditionsrige opskrifter skal vi værne om og holde i hævd. Som her med denne dejlige adventskringle med mandelfyld og til sidst drysset med tesukker og mandler.

Opskrift : Else Algreen 1964

Det Kgl. Bibliotek


MANDELFYLDT ADVENTSKRINGLE

dej

300 g mel
50 g gær
200 g smør eller margarine
2 æg
1 spsk. sukker

fyld

50 g smør eller margarine
2 dl florsukker
50 g mandler


pensling og pynt

æg
tesukker
mandler

Til dejen smuldres gær og fedtstof i melet. Æggene sammenpiskes let med sukkeret og tilsættes. Ælt dejen og stil den koldt i ca. 20 minutter.

Rør derefter smør, sukker og de skoldede, smuttede, hakkede mandler sammen til fyldet.

Rul dejen ud til en lang smal kage og bred fyldet på. Smør kanterne med æggehvide og rul dejen sammen. Form den til en stor kringle. Læg den på en smurt plade og lad den efterhæve i ca. 20 minutter. Smør med æg og drys tesukker og hakkede mandler over.

Bages i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.