fredag

OFELIAS KAGE

Ofelias kage, en rigtig god skærekage, anbefalet af Kirsten Hüttemeier til en hyggelig kop formiddagskaffe, indeholdende kanel, ingefær, nelliker, eventuelt rosiner, hakkede mandler og syltet, hakket appelsinskal.

- Og hertil skal kaffen være god. Hüttemeier anbefaler at lave den på kolbe eller på et espressoapparat for at få en fin smag frem.

Der er imidlertid gået mange år, siden Hüttemeier i 1957 anbefalede Ofelias kage til 11 - kaffen. I vore dage er det vist de færreste, der har tid og mulighed for det, men en god skærekage kan vi alle bruge.

Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1957

OFELIAS KAGE



dej

3 æg
140 g lyst eller mørkt puddersukker
3 tsk. kanel
1/2 tsk. ingefær
1 tsk. nelliker
eventuelt rosiner
20 hakkede mandler
3 spsk. syltet, hakket appelsinskal
75 g smeltet, afsvalet smør eller margarine
250 g mel
1 strøget tsk. natron

De hele æg røres med sukkeret, hvorefter krydderier, rosiner, appelsinskal tilsættes og derefter det næsten kolde fedtstof. Til sidst blandes mel og natron i og dejen røres let sammen.

En form smøres med margarine og heri drysses rasp. Hæld dejen i formen.

Kagen bages i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter.

Kagen kan evt. overtrækkes med lys eller mørk glasur.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.