søndag

PÆREKAGE (UPSIDE-DOWN CAKE)

De mange dejlige pærer i øjeblikket, gør det nemt at forkæle familien med en skøn pærekage (upside-down cake). Lotte Haveman lancerede denne i 1965.

Hvis man hellere vil anvende henkogte pærer fra dåse, er det ingen hindring. Kagen bliver fuld så god med disse også og så sparer det jo tid.

Opskrift : Lotte Haveman



PÆREKAGE (UPSIDE-DOWN CAKE)

til kageform

50 g flormelis
50 g margarine

frugt

3 store pærer eller 1 ds. henkogte pærer (450 g)

dej

50 g sukker
75 g margarine
4 spsk. sirup
150 g mel
1 tsk. kanel
1 tsk. ingefær
1/4 tsk. nellike
1/2 tsk. natron
2 spsk. fløde
2 æg

pynt

6 røde cocktailbær
kandiserede violer

Springformen fores med folie og smøres godt. Flormelis og margarine blandes, kommes i formen, som stilles et øjeblik i en varm ovn, til blandingen er smeltet.

Pærerne skrælles og halveres og lægges i stjernemønster (den smalle ende ind mod midten) med snitfladen nedad.

Dejen røres, medens margarine-sukkerblandingen afkøles. Sukker, margarine og sirup blandes i en gryde og varmes igennem under stadig omrøring, til sukkeret er smeltet. Afkøles.
Melet blandes med krydderier og natron og røres i sirupsmassen sammen med fløden og de sammenpiskede æg.

Hæld dejen over pærerne og bag kagen i ovnen ved 175 g i 1 time.
Kagen afkøles 10 minutter i formen, løsnes fra kanten og vendes ud på en bagerist og pyntes med cocktailbær og kandiserede violer.

Servér pærekagen lun eller kold med flødeskum til.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.