onsdag

SMÅ ENGELSKE POTTEKAGER

I december skal alting være meget bedre end ellers. Det gælder også vores traditionelle bagværk, vi skal glæde venner og familie med.

Vores traditionelle danske julebag, fås ikke bedre. Det kan vi jo nok blive enige om, men andre landes julebag er altså også utrolig spændende.
Her spændende, traditionel engelsk frugtkage, bagt i små røde lerpotter. Kagerne er smækfyldte med de dejligste tørrede frugter og rom, cognac eller sherry.

Der bliver 6 kager af portionen.

Holdbarheden er op til en måned, pakket i køkkenfilm og kommet i tætlukket kagedåse.

For øvrigt en fantastisk værtindegave i december.

Opskrift : Anne Wilson

Det Kgl. Bibliotek


SMÅ ENGELSKE POTTEKAGER

1 ½ liter blandede, tørrede frugter
2 ½ dl kandiserede kirsebær, halverede
250 g smør
2 ½ dl farin
1 1/4 dl vand
1 1/4 dl rom, cognac eller sherry
5 æg, sammenpiskede
1 spsk. revet appelsinskal
5 ½ dl hvedemeld
1 tsk. tvekulsurt natron

Ovnen forvarmes til 150 grader. Seks små røde lerpotter (1/2 liter) pensles med smeltet smør eller olie. Bunden dækkes med smurt bagepapir.

Rør de tørrede, blandede frugter, kirsebær, smør, farin og vand sammen i en stor gryde for kraftig varme, til det koger. Varmen dæmpes og det simrer under låg i 10 minutter, rør jævnligt. Afkøles.
Rør æg og appelsinskal i blandingen Tilsæt sigtes mel og natron og rør det godt sammen med en metalske.
Fordel dejen i de smurte potter, glat overfladen og læg alufolie over potterne.

Bages i ovnen 1 time eller til kagerne føles faste og er gyldenbrune. Stik en lille kvist kristtjørn i hver potte.
Afkøles i potterne.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.