Vores traditionelle danske julebag, fås ikke bedre. Det kan vi jo nok blive enige om, men andre landes julebag er altså også utrolig spændende.
Her spændende, traditionel engelsk frugtkage, bagt i små røde lerpotter. Kagerne er smækfyldte med de dejligste tørrede frugter og rom, cognac eller sherry.
Der bliver 6 kager af portionen.
Holdbarheden er op til en måned, pakket i køkkenfilm og kommet i tætlukket kagedåse.
For øvrigt en fantastisk værtindegave i december.
Opskrift : Anne Wilson
Det Kgl. Bibliotek
SMÅ ENGELSKE POTTEKAGER
1 ½ liter blandede, tørrede frugter
2 ½ dl kandiserede kirsebær, halverede
250 g smør
2 ½ dl farin
1 1/4 dl vand
1 1/4 dl rom, cognac eller sherry
5 æg, sammenpiskede
1 spsk. revet appelsinskal
5 ½ dl hvedemeld
1 tsk. tvekulsurt natron
Ovnen forvarmes til 150 grader. Seks små røde lerpotter (1/2 liter) pensles med smeltet smør eller olie. Bunden dækkes med smurt bagepapir.
Rør de tørrede, blandede frugter, kirsebær, smør, farin og vand sammen i en stor gryde for kraftig varme, til det koger. Varmen dæmpes og det simrer under låg i 10 minutter, rør jævnligt. Afkøles.
Rør æg og appelsinskal i blandingen Tilsæt sigtes mel og natron og rør det godt sammen med en metalske.
Fordel dejen i de smurte potter, glat overfladen og læg alufolie over potterne.
Bages i ovnen 1 time eller til kagerne føles faste og er gyldenbrune. Stik en lille kvist kristtjørn i hver potte.
Afkøles i potterne.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.