Hertil er denne gammeldags stang det helt rigtige valg.
Sønderjyske stænger er dejligt gærbrød med marengs på toppen. Fyldet udgøres af abrikosmos, æblemos eller æblestykker.
Opskrift : Safir Mel
SØNDERJYDSKE STÆNGER
dej
150 g margarine
30 g gær
300 g safir mel
1 æg
1 æggeblomme
fyld
100 g margarine
100 g sukker
30 g mel
25 g hakkede mandler
marengs
1 æggehvide
1 spsk sukker
abrikosmos, æblemos eller æblestykker
Til dejen smuldres margarine og gær i melet. Æg og æggeblomme æltes let i.
Dejen udrulles til 2 stænger. Fyldet røres sammen og smøres på. Stilles lunt til hævning på en smurt plade ca. 30 minutter.
Æggehviden piskes stiv, sukkeret blandes i. Marengsmassen smøres over stængerne.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.