tirsdag

AMERIKANSKE PEBERKAGER

Amerikanske peberkager med julekrydderier som ingefær, kanel og finthakket pomeransskal. Disse traditionelle kager krakelerer og har stærk smag af ingefær. Kagerne pyntes med hele eller halve mandler. Dejlig velkrydret julesmåkage.

Der bliver ca. 200 stykker af portionen.

Opskrift : Lise Bræmme 1956



AMERIKANSKE PEBERKAGER

dej

250 g sirup
1 dl vand eller stærk kaffe
300 g smør
1 1/2 - 2 tsk. ingefær
1 tsk. peber
1/2 tsk. stødt kanel
2 tsk. finthakket pomeransskal
1 spsk. natron
600 - 700 g hvedemel
300 g sukker

pynt

mandler

Kog siruppen med vand eller kaffe samt krydderierne. Hæld blandingen over smørret, medens den er varm. Rør i massen til den er kold. Tilsæt melet, der er blandet med natron. Ælt dejen på bordet til den er smidig og lad den derpå hvile til næste dag.
Ælt dejen igennem og tilsæt sukkeret. Tril dejen i små runde kugler og sæt dem på en smurt plade. En hel eller halv smuttet mandel trykkes ned i hver kage.

Kagerne bages brune i ovnen ved 150 - 175 grader.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.