fredag

BRÆDDESTABELKAGER

Små, lækre kager med mandelmasse, af form som aflange firkanter med siksakstribe af mandelmasse, har angiveligt fået sit pudsige navn efter den måde, kagerne kan stables.

Gode til et glas vin og gode til en kop kaffe.

Opskrift : Lotte Haveman 1963



BRÆDDESTABELKAGER

dej

200 g mel
250 g margarine
500 g mel
2 æg

mandelmasse

200 g smuttede, fintmalede mandler
200 g flormelis
reven skal af 1 citron
3 - 4 æggehvider

Sukker og margarine røres godt og de øvrige ingredienser blandes i. Dejen æltes sammen og stilles koldt mindst 2 timer og gerne til næste dag.

Til mandelmassen røres, smuttede, fintmalede mandler med sigtet flormelis, reven citronskal og æggehvide til en sej mandelmasse  og fyldes i et kræmmerhus, lavet af pergamentpapir. Spidsen klippes til, så åbningen er ca. 3 mm i diameter.

Dejen udrulles og skæres med kagespore i 14 x 2 1/2 cm aflange firkanter og lægges på smurte plader. På hver kage sprøjtes en siksakstribe med mandelmassen.

Kagerne bages ved 200 grader i8 - 10 minutter, til de er lysebrune.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.