mandag

GLASERET BANANKAGE

Glaseret banankage er både virkelig smuk at se på og så smager den godt. Smagen af banan gør kagen særligt populær, hvor der er børn.

Sådan en kage er god at gå i gang med en dag, det er inde vejr og der er tid til kagebagning.

Opskrift : Birgitta Frantzen 1968

Statshospitalet Middelfart


GLASERET BANANKAGE

dej

125 g smør eller margarine
250 g sukker
3 æg
300 g mel
2 tsk. bagepulver
2 bananer
1 dl fløde

glasur

1 dl citronsaft eller limejuice
1 1/2 blad husblas

pynt

1 - 2 bananer

Rør fedtstoffet og sukkeret skummende. Tilæt æggene ét ad gangen og rør dejen godt. Bland mel og bagepulver i. Mos bananerne og rør dem i dejen sammen med fløde.

Hæld dejen i en smurt og raspstrøet form.

Kagen bages ved 170 grader i ca. 45 minutter.

Citronsaften blandes med den smeltede husblas. Pynt kagen med bananskiver og hæld geléen over, når den begynder at stivne.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.