søndag

HENRIKS FINE SANDKAGE

Er der snart noget mere klassisk bagværk end en god, gammeldags sandkage ? - Og gammeldags sandkageopskrifter er der mange af. Her Henriks fine sandkage, en opskrift med halv hvedemel og halv kartoffelmel. Kartoffelmelet giver kagen en dejlig konsistens.

Opskriften er Kirsten Hüttemeiers fra 1959

Museet Tidens Samling - Jul 1900 tallet

HENRIKS FINE SANDKAGE

250 g smør eller margarine
250 g sukker
4 æggeblommer
125 g kartoffelmel
125 g hvedemel
4 stiftpiskede hvider

Fedtstof røres blødt med sukker, hvorefter æggeblommerne blandes i. Så røres melet og hviderne i skiftevis og med let hånd.

Bager i ovnen ved svag varme (180 grader) i en times tid.

Prøv om kagen er bagt med en træpind, endelig ikke metal. Et råd fra Kirsten Hüttemeier. Den varme dej glider af en strikkepind.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.