Kokoskage med kaffeglasur, en dejlig og meget lækker kage, af den slags, vi nyder at byde familie og venner til kaffen.
Det er en gammeldags skærekage fra midt i 60erne, hvor kagebagning blandt husmødre foregik med stor iver og kageglæde.
Opskrift : Birgitta Frantzen
KOKOSKAGE MED KAFFEGLASUR
dej
2 æg
150 g sukker
75 g kokosmel
125 g mel
1 1/2 tsk. bagepulver
100 g smør eller margarine
1 dl vand
glasur
1 1/2 dl fløde
125 g sukker
1 spsk. lys sirup
1 spsk. smør
1 - 2 tsk. pulverkaffe
Til dejen piskes æg og sukker skummende. Kokos, mel og bagepulver blandes i. Smeltet, let afkølet smør og vand tilsættes.
Hæld dejen i en velsmurt form, der er drysset med rasp.
Bag kagen i ovnen ved 170 grader i ca. 40 minutter. Vend den ud og lad den afkøle på bageristen.
Til glasuren blandes alt, undtagen kaffe og skal koge til maassen er jævn. Det tager ca. 20 minutter. Kaffen røres i og glasuren skal afkøle noget, før den bredes over kagen. Strø kokos på.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.