lørdag

KOKOSKAGE MED KAFFEGLASUR

Kokoskage med kaffeglasur, en dejlig og meget lækker kage, af den slags, vi nyder at byde familie og venner til kaffen.

Det er en gammeldags skærekage fra midt i 60erne, hvor kagebagning blandt husmødre foregik med stor iver og kageglæde.

Opskrift : Birgitta Frantzen



KOKOSKAGE MED KAFFEGLASUR

dej

2 æg
150 g sukker
75 g kokosmel
125 g mel
1 1/2 tsk. bagepulver
100 g smør eller margarine
1 dl vand

glasur

1 1/2 dl fløde
125 g sukker
1 spsk. lys sirup
1 spsk. smør
1 - 2 tsk. pulverkaffe

Til dejen piskes æg og sukker skummende. Kokos, mel og bagepulver blandes i. Smeltet, let afkølet smør og vand tilsættes.
Hæld dejen i en velsmurt form, der er drysset med rasp.

Bag kagen i ovnen ved 170 grader i ca. 40 minutter. Vend den ud og lad den afkøle på bageristen.

Til glasuren blandes alt, undtagen kaffe og skal koge til maassen er jævn. Det tager ca. 20 minutter. Kaffen røres i og glasuren skal afkøle noget, før den bredes over kagen. Strø kokos på.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.