Pilsnerøl eller hvidtøl og puddersukker, nellike, kanel og ingefær er nogle af ingredienserne.
Opskrift : Kirsten Hüttemeier
ØLKAGE
500 g puddersukker
1 flaske let pilsner eller hvidtøl
2 tsk. nelliker med top
2 tsk. kanel med top
1 tsk. ingefær med top
revet aksl af 1 citron
500 g mel
1 strøget tsk. natron
Alle ingredienser røres sammen og dejen kommes i en velsmurt (2 liters) form.
Bager i ovnen på nederste rille ved 180 grader i 1 1/4 time.
Prøv om kagen er bagt. Brug tandstikker, aldrig noget blankt som en metalstrikkepind, her glider fugtig dej af.
Lad kagen afsvale lidt i formen, før den vendes ud.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
revet aksl af 1 citron
500 g mel
1 strøget tsk. natron
Alle ingredienser røres sammen og dejen kommes i en velsmurt (2 liters) form.
Bager i ovnen på nederste rille ved 180 grader i 1 1/4 time.
Prøv om kagen er bagt. Brug tandstikker, aldrig noget blankt som en metalstrikkepind, her glider fugtig dej af.
Lad kagen afsvale lidt i formen, før den vendes ud.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.