tirsdag

ØLKAGE

Ølkage, en genial kage uden hverken smør eller æg, nøjagtig som Kirsten Hüttemeier gav opskriften på i sin tid. Kagen, der ikke gør meget væsen af sig, smager aldeles dejligt, næsten som honningkage. - og så er den både drøj og billig, beskriver Hüttemeier.

Pilsnerøl eller hvidtøl og puddersukker, nellike, kanel og ingefær er nogle af ingredienserne.

Opskrift : Kirsten Hüttemeier


ØLKAGE

500 g puddersukker
1 flaske let pilsner eller hvidtøl
2 tsk. nelliker med top
2 tsk. kanel med top
1 tsk. ingefær med top
revet aksl af 1 citron
500 g mel
1 strøget tsk. natron

Alle ingredienser røres sammen og dejen kommes i en velsmurt (2 liters) form.

Bager i ovnen på nederste rille ved 180 grader i 1 1/4 time.

Prøv om kagen er bagt. Brug tandstikker, aldrig noget blankt som en metalstrikkepind, her glider fugtig dej af.

Lad kagen afsvale lidt i formen, før den vendes ud.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.