onsdag

NEM KRYDDERKAGE

Fra barndommen husker jeg, hen under jul, den dejlige krydderkage, der smurt med koldt smør, stod på thebordet.

Krydderkage, som her, bagt med hvidtøl og farin, er en uhyre nem kage at bage, men jeg har måtte lidt på jagt efter en god opskrift og fandt denne fra 1976.

Portionen passer til en lille bradepande og dobbeltportion til en stor.

Det er en kage med lang holdbarhed, - mindst 14 dage. - Og så bliver dan faktisk bedre, når den lagrer lidt.

Opskrift : Lotte Haveman



NEM KRYDDERKAGE

400 g mel
1 tsk. natron
1 spsk. kanel
2 tsk. ingefær
2 tsk. nellike
1/2 tsk. muskat
1 flaske sødt hvidtøl
400 g mørk farin

Tænd ovnen og indstil temperaturen på 170 grader. Pensl formen med smeltet smør og drys den med finsigtet rasp.
Bland melet med hævemiddel og krydderier. Rør halvdelen af øllet i og pisk det til en klumpfri jævning. Tilsæt resten af øllet og til sidst farinen.

Hæld dejen i formen og sæt den på ovnristen midti ovnen ved 170 grader i 50 - 60 minutter til kagen er gennembagt.

Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle 5 minutter i formen. Løsnes langs kanten og vendes ud på en bagerist til afkøling.

Servér den dejlige krydderkage, skåret i skiver og smurt med koldt smør til en kop kaffe eller te.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.