Her er decembers dejlige kage, bagt af kærnemælksdej med sirup og halv hvedemel og halv kartoffelmel. Den færdigbagte kage lægges sammen med en god smørcreme, glaseres med glasur og pyntes med hakkede mandler.
Det er juletidens skærekage, når gæsten banker på og der er kaffe i kopperne.
Opskrift : Ukendt
NISSEMORS SIRUPSLAGKAGE
dej
125 g margarine
150 g sukker
2 dl sirup
2 dl kærnemælk
250 g mel
250 g kartoffelmel
1 1/2 tsk. tvekulsurt natron
Til dejen varmes margarine, sukker og sirup op i en gryde til sukkeret er smeltet. Mælk og mel blandes med natron og røres i.
Dejen kommes i bradepanden og bages i ovnen ved 180 grder i 1 - 1 1/2 time.
Lad kagen blive kold, skær den i 3 ens stykker og læg den sammen med smørcreme. Kom glasur på og drys med hakkede mandler.
Kagen er bedst, når den har fået lov til at trække med smørcremen først.
Spise med mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.