søndag

NISSEMORS SIRUPSLAGKAGE

Her er decembers dejlige kage, bagt af kærnemælksdej med sirup og halv hvedemel og halv kartoffelmel. Den færdigbagte kage lægges sammen med en god smørcreme, glaseres med glasur og pyntes med hakkede mandler.

Det er juletidens skærekage, når gæsten banker på og der er kaffe i kopperne.

Opskrift : Ukendt



NISSEMORS SIRUPSLAGKAGE

dej

125 g margarine
150 g sukker
2 dl sirup
2 dl kærnemælk
250 g mel
250 g kartoffelmel
1 1/2 tsk. tvekulsurt natron

Til dejen varmes margarine, sukker og sirup op i en gryde til sukkeret er smeltet. Mælk og mel blandes med natron og røres i.

Dejen kommes i bradepanden og bages i ovnen ved 180 grder i 1 - 1 1/2 time.

Lad kagen blive kold, skær den i 3 ens stykker og læg den sammen med smørcreme. Kom glasur på og drys med hakkede mandler.

Kagen er bedst, når den har fået lov til at trække med smørcremen først.

Spise med mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.