Pragtfuld saftig sirupskage, der ud over sirup er bagt med kærnemælk, farin og syltede solbær. Kagen overtrækkes med glasur, evt. chokoladeglasur.
Opskrift : Ukendt
SIRUPSKAGE MED SOLBÆR
dej
800 g mel
1/4 kg sirup
3/4 liter kærnemælk
250 g farin
3 tsk. natron
125 g smør
5-6 spsk. syltede solbær uden saft
Smør og sukker røres godt. Natron udrøres i kærnemælken, som sammen med sirup og solbær kommes i dejen. Til sidst blandes melet i.
Dejen kommes i en smurt bradepande på 25 x 35 cm.
Bages i ovnen ved 180 grader ca. 1 time.
Lad kagen afkøle og overtræk den så med glasur.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.