Her en dejlig skærekage i form af en klassisk amerikansk "op og ned kage" med ananasskiver og cocktailbær.
Opskrift : Birgitte Frantzen 1968
AMERIKANSK OP OG NED KAGE
125 g smør / margarine
150 g sukker
2 æg
300 g mel
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
1 dl ananassaft
1 spsk. vaniljesukker
pynt
4-5 spsk. smør / margarine
5 skiver ananas
5 cocktailbær
5 spsk. krystalsukker
Smør en rund form, helst en springform, vældig godt med halvsmeltet fedtstof. Strø krystalsukkeret på og fordel resten af fedtstoffet på i små klatter. Læg de velafdryppede og tørrede ananasskiver på. Kom et cocktailbær i hvert hul.
Til kagedejen blandes mel, bagepulver, salt og vaniljesukker sammen. Rør fedtstof og sukker skummende og kom resten i. Læg forsigtigt dejen over frugten i formen og pas på, at den ikke flytter sig.
Kagen bages i ovnen ved 225 grader i ca. 1 time.
Lad kagen stå lidt, før den tages ud af formen og afkøler på en bagerist.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.