Fransk kage fra Alsace eller som den oprindeligt hedder kugelhoph, er en fin fransk kage af gærdej med korender og mandler, der passer fint til den søde juletid. Kugelhoph serveres til en god kop kaffe, overdrysset med flormelis.
Opskrift : Før julen
KUGELHOPH
dej
60 g korender
1/2 dl kogende varm te
1 1/4 dl håndvarm mælk
30 g gær
250 g mel
30 g sukker
75 g smør
2 æggeblommer
reven skal af 1 citron
1 æggehvide
15-20 smuttede mandler
Hæld teen over korenderne. Opløs gæren i mælken og rør sukkeret og halvdelen af melet i. Stil blandingen lunt i 40 minutter.
Smelt smørret og lad det afkøle. Rør æggeblommerne og den revne citronskal i. Pisk æggehviden stiv, når dejen har hævet. Rør resten af melet, korenderne, smørblandingen og den piskede æggehvide i dejen.
Læg mandlerne i bunden af en høj, smurt form på 1 1/2 liter og fyld formen 3/4 op med dej. Stil kagen til efterhævning ca. 45 minutter.
Forvarm ovnen til 200 grader og bag kagen i ca. 40 minutter.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
De fleste kan lide at bage og betragter det som et lystbetonet arbejde. Førhen var bagning en vigtig del af husholdningsøkonomien,hvorimod det i vore dage mere har karakter af hygge og forkælelse af familie og venner. Bagværk som hobby omfatter alle former for brød som madbrød,wienerbrød,skærekager,tærter,konditorkager,lagkager,småkager og alt,der ikke er nævnt. Her tager vi os udelukkende af gammeldags bagværk efter gamle opskrifter og gør vort bedste for at bevare dem for vore efterkommere.
lørdag
FRANSK KAGE FRA ALSACE - KUGELHOPH
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.