torsdag

HJEMMEBAGT SURBRØD

Hjemmebagt surbrød til julens laksemad er næsten ikke til at komme uden om. - Og det er heldigvis sådan, at brødet kan bages i god tid og Fryses ned, til det skal bruges.

Opskrift : Kirsten Hyttemeier


HJEMMEBAGT SURBRØD

dej

500 g sigtemel
3 spsk. kommen
3 spsk. sirup50 g smør
1 spsk. Salt
Ca. 2 1/2 dl lunken vand
25 g gær

Mel, kommen, sirup, salt og smør hakkes sammen, i lidt af vandet røres gæren ud og hældes i sammen med resten af det lunkne vand. Dejen, der skal være ret blød, æltes sammen og kommes tilbage i fadet og dækkes til med et bagestykke. 
Hæver lunt i 40 minutter, æltes om og formes til et brød. Lægges i en smurt form og efterhæver, lunt og tildækket i 20 minutter.
Pensles med fløde, drysses med ekstra kommen og bager ved 200-225 grader i 45 minutter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.