Gammeldags småkager til dåserne i julemåneden, - de traditionelle og så dem, der både er gamle, smagfulde og dekorative. Til det sidste hører disse marmorerede kager.
De er bagt af mørdej uden æg, hvoraf den ene halvdel af kagen fremstår mørk og den anden halvdel lys. Det nemmeste er, at købe mørdejen færdig, men den skal være uden æg.
Der bliver ca. 6o stk. af portionen.
Opskrift : Else Algreen 1964
MARMOREREDE KAGER
1 portion mørdej uden æg
2 spsk. kakao
1 1/2 spsk. vaniljesukker
mørdej uden æg
300 g mel
200 g smør eller margarine
1 dl sukker
Læg melet i en bunke på køkkenbordet. Hak fedtstoffet ud i melet og tilsæt sukkeret. Ælt dejen hurtigt sammen og stil den koldt.
Del dejen i to dele, ælt vaniljesukker i den ene del og kakao i den anden. Tril dejen til to pølser. Sno dem sammen og stil dem koldt.
Skær dejen i ca. 1/2 cm tykke skiver og læg dem på en smurt plade.
Bages i ovnen ved 200 grader ca. 8 minutter.
Køl kagerne af på risten og læg dem i en tætlukkende kagekasse.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.