Smuldringe er i lighed med vore klejner, kogt i hedt fedtstof.
Foto : Det Kgl. Bibliotek
SMULDRINGE
dej
4 æg
4 dl sukker
2 dl mælk
2 dl fløde
reven skal af 1 citron
2 tsk. stødt kardemomme
1 kg mel
125 g smeltet afsvalet smør eller margarine
Æg og sukker piskes sammen, heri blandes mælk, fløde, reven citronskal, kardemomme og mel, sammen med afsvalet smør eller margarine.
Dejen æltes sammen og rulles ud til en plade på 1/2 cm tykkelse. Kagerne udstikkes med et glas på 6 cm i diameter og i midten udstikkes hulller med en mindre diameter. Der skulle gerne fremkomme ringe herefter.
Varm fedt, palmin eller olie op i en gryde som til klejner, kom nogle få kager i ad gangen og kog dem lysebrune.
Læg dem på fedtsugende papir, efterhånden som de koges.
Serveres varme eller kolde med flormelis eller sukker på.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.