torsdag

NORSKE SMULDRINGE

Nykogte norske smuldringe, serveret varme eller kolde med flormelis eller sukker på, hører til gammel norsk juleskik, men vi danskere kan også glæde os over, at nyde dem.

Smuldringe er i lighed med vore klejner, kogt i hedt fedtstof.

Foto : Det Kgl. Bibliotek


SMULDRINGE

dej

4 æg
4 dl sukker
2 dl mælk
2 dl fløde
reven skal af 1 citron
2 tsk. stødt kardemomme
1 kg mel
125 g smeltet afsvalet smør eller margarine

Æg og sukker piskes sammen, heri blandes mælk, fløde, reven citronskal, kardemomme og mel, sammen med afsvalet smør eller margarine.
Dejen æltes sammen og rulles ud til en plade på 1/2 cm tykkelse. Kagerne udstikkes med et glas på 6 cm i diameter og i midten udstikkes hulller med en mindre diameter. Der skulle gerne fremkomme ringe herefter.

Varm fedt, palmin eller olie op i en gryde som til klejner, kom nogle få kager i ad gangen og kog dem lysebrune.
Læg dem på fedtsugende papir, efterhånden som de koges.

Serveres varme eller kolde med flormelis eller sukker på.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.