lørdag

PANETTONE

Panettone, klassisk italiensk julebagværk, - gærkage med appelsinskal, rosiner og sukat. Panettone er en meget dejlig kage, der holder sig frisk i lang tid.

Opskrift : Ellis Tardini

Foto : Det Kgl. Bibliotek


PANETTONE

dej

450 g mel
40 g gær
120 g sukker
1 1/4 dl mælk
6 æg
1/2 tsk. salt
200 g smør / margarine
75 g syltet appelsinskal
75 g sukat
200 g rosiner

til pensling

30 g smør / margarine

Lun mælken og rør gæren ud i den. Tilsæt lidt af melet og 1 tsk. sukker. Stil dejen til hævning i 15 minutter.
Rør resten af sukkeret, mel, æggene og salt i. Hæld melet i og det blødgjorte smør, lidt ad gangen, og til sidst den hakkede appelsinskal, sukat og rosiner.

Hæld dejen i en smurt form (gerne en form, som en højskål, der er rund i bunden) og lad den stå tildækket 20 minutter.

Kagen bages i ovnen ved 220 grader i 50 minutter. Når halvdelen af bagetiden er gået, pensles overfladen med smør.

Kagen køler af på en rist, før den vendes ud af formen.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.