torsdag

EVAS KANELKRANS

Evas kanelkrans er en dejlig gammeldags gærkage med fyld af remonce og rosiner. Kransen pyntes med perlesukker og hakkede mandler.

Opskrift : Lotte Haveman 1965



EVAS KANELKRANS

dej

30 g gær
2 1/2 dl mælk
100 g margarine
500 g mel
30 g sukker

fyld

250 g smør eller margarine
125 g sukker
1 spsk. kanel
1 dl rosiner

Pensling og pynt

æg
perlemelis
hakkede mandler

Gæren udrøres med lunken mælk. Margarinen smuldres i melet. Alle ingredienser blandes og der æltes godt igennem. Dejen stilles til hævning i 30 minutter. Fyldet blandes i og dejen æltes atter.

Rul dejen ud til en aflang firkant, ca. 90 x 40 cm. Fyldet smøres på 4/5 af kagen, således 1/5 går fri på den lange led. Den frie kant pensles med æg. Endestykkerne foldes ind og kagen rulles fast sammen. Lægges med sammenføjningen nedad i en bradepande og formes til en oval krans.
Efterhæver i 20 minutter på et ikke for lunt sted. Pensles med æg og drysses med perlemelis og hakkede mandler.

Bages i ovnen ved 200 grader i 35-40 minutter.

Lad kagen suge fedtstoffet i bradepanden, inden den lægges til afkøling. 
Den nemmeste måde at få kransen af bradepanden er ved at skyde en rist ind under den og lade den glide over på en bagerist.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.