onsdag

GROFT SANDWICHBRØD

Sandwichbrød for de, de elsker kombinationen brød og pålæg, er dette grove sandwichbrød lige sagen.
Brødet er bagt med hvedeklid og grahamsmel.

Opskrift : Sigrid Fugl 1983

 

GROFT SANDWICHBRØD

dej

50 g gær
4 1/2 dl mælk
1 1/2 dl hvedeklid
175 g grahamsmel
1 tsk. Salt
50 g margarine, blødgjort
ca. 375 g hvedemel

Gæren smuldres i fadet. Mælken lunes og lidt af det hældes i fadet, hvorefter gær og mælk røres glat. Tilsæt resten af mælken.
Tilsæt hvedeklid, grahamsmel, salt og det meste af hvedemelet. Rør det ensartet og rør margarinen i - i mindre portioner. Ælt mere mel i, til dejen slipper skålen.

Lad dejen hæve, tildækket og lunt til dobbelt størrelse.

Form dejen til et brød, der lægges i en smurt form (2 liter). Lad hæve til det dobbelte, prikkes og pensles med vand.

Bages på ovnens nederste rille i forvarmet ovn ved 225 grader i 30 minutter. Dæmp varmen til 200 grader de sidste 10 minutter af bagetiden.

Afkøles på bagerist.

Brødet opbevares i plastpose. Kan skæres i pæne skiver dagen efter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.