søndag

HERREGÅRDENS CHOKOLADETÆRTE

Herregårdens chokoladekage er det, der kan kaldes en lækkerbid. Serveret med flødeskum er det også en forrygende dessert, ovenpå en god middag.

Opskrift : Birgitta Frantzen 1968



HERREGÅRDENS CHOKOLADETÆRTE

dej

125 g smør / margarine
125 g florsukker
1 spsk. vaniljesukker
125 g overtrækschokolade
125 g mandler
60 g mel
4 æg

glasur

50 g smør / margarine
70 g kakao
1 1/2 spsk. mælk
150 g florsukker
1 spsk. cognac eller 1/2 tsk. pulverkaffe

Smut og mal mandlerne. Bræk chokoladen i småstykker og kom den i en skål. Smelt chokoladeni vandbad og pas på, at der hverken kommer vand eller damp op i skålen.
Rør fedtstoffet blødt med vaniljesukker og florsukker. Tilsæt den afkølede chokolade og bland mandler og æggeblommer i. Vend forsigtig melet i dejen og rør æggehviderne i med let hånd.

Hæld dejen i en velsmurt, melet rund form.

Bag kagen i ovnen ved 170 grader i ca. 1 time. Lad den afkøle på en bagerist.

Bland kakao og smeltet fedtstof, der er afkølet. Rør derefter florsukker og mælk i glasuren, til den bliver glat og smidig. Smag den til med cognac eller pulverkaffe. Smør glasuren på den kolde kage og lad den stå koldt et par timer.

Serveres,evt. med flødeskum, til en god kop kaffe eller som en dessert.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.