tirsdag

NEM WIENERBRØDSDEJ

wienerbrødsdej er ikke det nemmeste at arbejde med, men mange vil vel hævde, at det er besværet værd.

Dansk wienerbrød er da også noget ganske særligt, berømt i den ganske verden.
Der findes en anden og nemmere måde at lave wienerbrødsdej på. Ganske vist bliver wienerbrødet ikke så lækkert, som hvis det er bagt af original wienerbrødsdej, hvor smørret rulles i.

Opskrift : Ellis Tardini 1968



NEM WIENERBRØDSDEJ

450 g mel
2 spsk. sukker
200 g smør / margarine
50 g gær
2 dl mælk

fyld

ca. 200 g kransekagemasse

Bland mel og sukker til dejen i en skål og smuldr fedtstoffet i. Rør gæren ud i lidt af mælken og ælt dejen sammen med resten af mælken og melet.
Rul dejen aflangt ud og læg den sammen i tre dele. Vend dejen og rul den ud på den anden led, rul endnu en gang ud. Sæt den til hævning, tildækket.

Når dejen er hævet, formes den til wienerbrødet, efterhæver og pensles med sammenpisket æg.

wienerbrødsstang

del dejen i to dele. Rul dem ud i en bredde af ca. 12 cm. Kom kransekagefyld på og tryk siderne ind mod midten. De skal ikke nå sammen.

Lad stængerne efterhæve og smør dem med sammenpisket æg.

Bag dem i ovnen ved 250 g i ca. 15 minutter.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.