mandag

SCHWEIZERMARENGS

Egentlig er disse schweizermarengs mere dessert end kage, men uanset, - lækre er de. Sådan nogle man får lyst til at servere, straks, der er en særlig anledning.

Opskrift : Ellis Tardini 1968



SCHWEIZERMARENGS

marengs dej

3 æggehvider
2 dl sukker

chokoladesovs

4 dl vand
150 g sukker
125 g kakao
1 spsk. olie

pynt

2 dl piskefløde
1 tsk. pulverkaffe
50 g mandler

Til marengs piskes æggehviderne meget stive. Tilsæt sukkeret og pisk kraftigt igen. Vend forsigtigt resten af sukkeret i dejen, så den ikke bliver tynd.

Sæt dejen på en smurt plade, der er støet med mel, som 20-25 toppe.

Kagerne bages ved meget svag varme (125 grader) i en times tid, til de er gennembagte og slipper pladen.

Chokoladesovsen tilberedes ved at blande vand, sukker, kakao og olie i en gryde og koge det forsigtigt til sovsen er tyktflydende. Afkøles.

Anret marengsene, blandet med flødeskummet, smagt til med pulverkaffe. Hæld chokoladesovsen over og strø smuttede mandelstykker, der er svitset på en pande, på.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.