tirsdag

TYSK KRYMMELKAGE

Traditionel tysk krymmelkage, eller som den hedder streuselkuche, er en dejlig gærkage med strøelse (streusel) af smør, sukker, hvedemel og kanel på toppen.

Flormelis sigtes over den færdige kage, der serveres varm eller kold, skåret i 8-10 stykker.

Opskrift : Rona Dedichen



KRYMMELKAGE

dej

30 g gær
2 spsk. lunkent vand
60 g smør
2 tsk. sukker
1/2 tsk. salt
2 æg
revet skal af 1 citron
1 dl lunken mælk
5 dl sigtet hvedemel

pynt

4 spsk. smør
1 dl sukker
2 1/2 dl hvedemel
1 tsk. kanel

til pensling

1 spsk. smeltet smør

Gæren opløses i vandet. Smør, sukker og salt røres sammen og heri kommes æg, citronskal, gæropløsning, mælk og ca. halvdelen af melet. Dette æltes til en smidig dej.
Dejen lægges på et melet bord og lidt ad gangen arbejdes resten af melet i. Der æltes til dejen er let at håndtere, ca. 5 minutter.
Dejen lægges i en smurt skål, dækkes til og står og hæver til dobbelt omfang. Dejen æltes på ny og hæver igen til næsten det dobbelte (ca. 2 timer til samlet hævetid).

Pynten til kagen laves, medens dejen hæver. Hertil hakkes alle ingredienser sammen med en kniv til en kornet masse.

Dejen klappes ud og lægges i en smurt kageform. Den smeltes med smeltet smør og pynten strøs over. Den trykkes lidt ned i dejen.

Kagen bages i en ikke for varm ovn, ca. 200 grader, omkring 1/2 time.

Servér den dejlige kage, drysset med flormelis kold eller varm til en god kop kaffe.

Spise med mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.