mandag

KEJSERKRONER

Disse små lækre kager af piedej har selskab af enten jordbær eller hindbær, gerne frosne bær. Herover
mandeldej. Til sidst sigtes flormelis over kagen.

Der bliver ca. 30 stk. af portionen.

Opskrift : Sigrid Fugl

KEJSERKRONER

piedej

200 g smør / margarine
2 spsk. vand
250 g mel

mandeldej

400 g kransekagemasse
2 - 2 1/2 æggehvide

fyld

1 pk frosne jordbær eller hindbær

pynt

flormelis

Smuldr med meget let hånd fedtstoffet i melet til piedejen og saml den med koldt vand. Lad den hvile et stykke tid på et koldt sted.

Til mandeldejen røres kransekagemassen smidig med umiskendeligt æggehvide. 

Tryk piedejen ud i smurte linseforme. Læg 2-3 bær i hver og fyld formen 2/3 op med mandeldej. Læg evt. to små strimler dej overkors på kagerne.

Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Lad dem køle lidt, før de fjernes fra formene. Sigt flormelis over, når kagerne er kolde.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.