søndag

PARISERKAGE

Til kaffe, vin eller som dessert, pariserkage bestående af mandelbunde, lagt sammen med chokoladesmørcreme, dækket af chokoladesmørcreme og drysset med ristede mandler over hele kagen, se, det er en overdådig mundfuld. En anledning til at bage denne dejlige kage, findes nemt.

Den færdige kage har godt af at stå til næste dag og så kan den faktisk holde sig flere dage i kagedåse, tildækket.

Opskrift : Else Vinkel 1956



PARISERKAGE

dej til mandelbunde

150 g mandler eller hasselnødkerner eller halvt af hver
200 g flormelis
5 æggehvider

Smør to plader godt, mel dem og ryst overflødig mel af. (Bagepapir). Rids bundene (5 stk.) op på pladen eller tegn på bagepapir. (Ca. 21-23 cm i diameter.

Smut og mal mandlerne. Hasselnødderne ristes let i ovnen, lægges i et klæde og gnubbes fri for hinder.  Mal dem og bland med sigtet flormelis.
Pisk æggehviderne stive og pisk dem yderligere i 5-10 minutter. Vend forsigtigt mandelmassen ind i de stivpiskede hvider. Fordel dejen på de afmærkede bunde og smør dem ud med en bøjelig kniv. Dyp den i æggehvide, så hænger den ikke fast i dejen.

Bag bundene ved svag varme, 175 grader, til de er let gyldne.
Skær straks de varme bunde fri fra pladen med en skarp kniv. De må ikke nå at blive kolde, så går de let i stykker. Bunde bagt på papir, svaler af på papiret. Puds med en kniv i kanten.

chokoladesmørcreme

1 dl sukker eller 1 1/2 dl flormelis
1 dl vand
3-4 æggeblommer
200-225 g smør
30-40 g chokolade, lys eller mørk eller kakao efter smag

pynt

50 g mandler

Til smørcremen koges sukker og vand til en tyk lage. Hæld under kraftig piskning den koghede lage over de sammenpiskede æggeblommer. Pisk til blandingen er afkølet. Rør smørret, der skal være uden salt, blødt og pisk det i æggecremen lidt efter lidt. Skiller cremen piskes meget kraftigt til massen atter er samlet. Bræk chokoladen i stykker og smelt den. Snit de smuttede mandler, der er til pynt og rist dem på en tør pande.

Halvdelen af smørcremen smøres på bundene og de lægges sammen. Halvdelen afden resterende creme bruges til at dække hele kagen med. Glat overfladen med en bøjelig kniv, der er dyppet i koldt vand.
Resten af cremen blandes med den smeltede chokolade eller kakao og kagens sider dækkes med chokoladesmørcreme. Drys ristede mandler over hele kagen.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.