torsdag

BANANTÆRTE

Her en superlækker banantærte med lidt år på bagen, én af den slags, der nemt kan gå hen og blive familiens yndlingskage, til kaffebordet og efter et godt måltid.
Tærten kan også bruges som dessert.

Dejen kan laves flere dage forinden og opbevares koldt.

Opskrift : Sigrid Fugl



BANANTÆRTE

dej

200 g hvedemel
125 g smør eller margarine
1/2 tsk. salt
2 spsk. sukker
2 æggeblommer

fyld

4 modne bananer
75 g rosiner
2 spsk. rom
2 æg
3/4 dl piskefløde
100 g sukker
50 g g mandler

Læg rosinerne i blød i rommen i et lukket glas i et døgns tid.

Hak mel og smør sammen til en grynet masse, hvori blandes salt og sukker. Tilsæt æggeblommerne og ælt dejen sammen. Læg dejen koldt en time eller mere.
Rul dejen ud på et melet bord og placer den i tærteformen. Tryk den godt til, - også op ad siderne. Prik bunden med en gaffel.

Bagers i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Skol mandlerne, smut dem og skær dem i snitter på langs.
Skræl bananerne, skær dem i skiver og fordel dem på den halvbagte tærtebund.

Pisk æggene sammen med piskefløde og sukker. Bland rosinerne i og hæld det over bananerne. Drys med mandler.

Sæt tærten i ovnen igen ca.30 minutter. Læg eventuelt et stykke alufolie over, så kanten ikke bliver for mørk.

Servér den lune banantærte med iskold flødeskum til.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.