onsdag

BISPEGIFLER

Bispegifler, små lækre horn med fyld af mandelremonce og sukker og mandler på toppen.

Der bliver 24 stk. Af portionen.

Opskrift : Else Algreen 1964


BISPEGIFLER

dej

150 g smør eller margarine
300 g mel
1 1/2 dl fløde
45 g gær
1 æg
1 spsk. sukker

fyld

30 g smør eller margarine
2 spsk. sukker
25 g malede mandler

pensling og pynt

æg
sukker
mandler

Fedtstoffet smuldres i melet, gæren udrøres med lidt af fløden og hældes i fadet sammen med resten af fløden. Ægget piskes let sammen med sukkeret og tilsættes. Ælt dejen let sammen.

Rul ud til to runde kager, der hver deles i 12 trekanter med kagesporen.

Til fyldet røres ingredienserne sammen og der lægges en teskefuld på hver trekant, der rulles sammen fra den brede ende. Bøj dem let i form og læg dem på smurt plade til hævning med spidsen nedad. 
Smør dem med sammenpisket æg og drys med sukker og hakkede mandler.

Bages i ovnen ved 250 grader i 8 - 10 minutter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.