mandag

KOKOS-MAZARINER

Kokos-mazariner, lækre, små kager, der er gode til en kop kaffe. Mazarinerne kan godt holde sig nogle dage i kagekasse.

Dejen egner sig til at ligge nogle dage i køleskabet.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972


KOKOS-MAZARINER

dej

125 g mel
100 g smør eller margarine
40 g melis
1 æggeblomme

fyld

75 g kokosmel
150 g melis
2 æg
1 æggehvide
2 spsk. piskefløde

Til dejen hakkes fedtstoffet ud i melet til en grynet masse. Bland sukkeret i  og tilsæt æggeblommen. Arbejd dejen hurtigt sammen med en ske.
Dejen sættes koldt i en halv times tid.

Æggene piskes med æggehvide, fløde og sukker og kokosmelet røres i.

Rul dejen ud til en pølse og del denne i 15-16 stykker. Beklæd et tilsvarende antal linseforme med en portion dej.
Fyld dem med kokosblandingen og stil formene på en bageplade.

Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Kagerne svaler lidt af, inden de tages ud af formene og køler helt af på rist.

Drys dem med flormelis eller stryg dem med rom- eller chokoladeglasur.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.