mandag

MARENGSLAGKAGE MED ÆBLER

Elsker du lagkage, så prøv den lagkage, florlette marengsbunde, lagt sammen med æblemos og flødeskum. Et raffineret mix.

Opskrift : Hanne Flensborg Thomsen 1981


MARENGSLAGKAGE MED ÆBLER

bunde

3 æggehvider
125 g sukker
15 g hasselnøddekerner

fyld

4-5 madæbler
1/2 dl vand
4-5 spsk. sukker
lidt fintskrællet citronskal

Æblerne skrælles, skæres i både og koges i mos med vand og citronskal. Citronskallen tages op og mosen smages til med sukker. Afkøles, skal være helt kold.

1 1/2 dl piskefløde, pisket til skum.

Æggehviderne piskes meget stive, sukkeret piskes i lidt ad gangen.
Marengsmassen smøres ud i to runde bunde på bagepapir eller på smurte, melede plader.

Bages i ovnen ved 125 grader i 1 1/4 time.

Bundene er færdige, når de er lette at løsne fra pladen. Afkøles og lægges sammen med æblemos og flødeskum.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.