torsdag

MINUTÆBLEKAGE

Lynhurtig lun æblekage med flødeskum til i påsken, giver Frøken Jensen her et godt bud på.
Rosiner, æbler og mandler er hovedingredienserne.

Opskrift : Frøken Jensen



MINUTÆBLEKAGE

100 g smør eller margarine
3/4 dl sukker
2 æg
3/4 dl mel
2 spsk. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
1/2 dl rosiner
4 æbler
10 mandler
2 spsk. sukker
1-2 dl piskefløde

Smelt fedtstoffet, tilsæt sukker og æg og pisk det godt. Sigt de to slags mel med bagepulveret og rør dem i sammen med rosinerne. Hæld dejen i et smurt, ovnfast fad.

Skræl æblerne og riv dem groft. Hak mandlerne på persillekværnen og bland dem i æblerne sammen med sukker.

Bred æbleraspen ud over dejen og sæt fadet i ovnen.

Bages ved 180 grader i ca. 30-40 minutter.

Servér æblekagen lun med glødeskum til.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.