mandag

DANSKE HJERTEKAGER

Små lækre mørdejskager med fyld af kagecreme er dejlige til en kop kaffe i påskedagene.

Det praktiske ved mørdej er, at dejen kan laves adskillige dage forinden, står koldt og tages først frem, når det er gunstigt at give sig i kast med bagningen.

Opskrift : Ukendt svensk husmoder 1950

Dansk Folkemindesamling

DANSKE HJERTER

mørdej

100 g smør
50 g sukker
150 g mel

kagecreme

1 æg
1 spsk.sukker
3/4 spsk. kartoffelmel
2 1/2 dl fløde eller mælk
vaniljesukker

Mel, smør og sukker hakkes sammen med en kniv og dejen samles i en fart. Stil dejen koldt en times tid eller mere.

Til cremen piskes ingredienserne sammen i en lille gryde, varmes op under piskning til cremen er jævn. Lad den afkøle under pisk Ning og smag så til med vaniljesukker.

Smør små kageforme i hjerteform, rul dejen ud og beklæd formene med dej. Fyld creme over og læg til sidst et låg af dejen over kagerne, for at forhindre cremen i at flyde ud under bagningen.

Kagerne bages ved jævn varme og vendes forsigtigt ud af formene.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.