tirsdag

WESTFALSK KAGE

En god gammeldags bradepandekage går vi aldrig fejl af. Den er hurtig lavet og så er der kage til mange.

Her en Westfalsk kage, der er en gærkage, bagt i bradepande, stænket med vin og skåret i portionsstykker.

Opskrift : Nina Leerhøy 1956



WESTFALSK KAGE

dej

2 1/2 dl fløde
50 g gær
200 g smør
1 æg
100 hakket sukat
ca. 400 g hvedemel

garniture

2 dl groft sukker
1-2 tsk. stødt kanel
1 dl mandler
2-3 spsk. smør
3 spsk. hvidvin

Rør gæren ud med lidt fløde. Smelt smørret og hæld fløde og smør i bagefadet. Tilsæt gær, æg, sukker, sukat og mel og bearbejd dejen, til den er smidig.
Hæld dejen, fordelt jævnt i en smurt bradepande (ca. 30 x 40 cm). Dæk den til og lad den hæve til den føles porøs. Drys den over med groft sukker, kanel og fint hakkede mandler. Læg smørreti små klumper oven på kagen.

Kagen bages i ovnen ved 200-225 grader i ca. 20 minutter. Stænk kagen med vin, når den er bagt, afkøl den lidt og servér i portionsstykker.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.