lørdag

FRANSK STIKKELSBÆRKAGE

Fransk stikkelsbærkage, her i god tid, før de danske haver bugner af moden frugt, er det rart at have en super lækker kage med frugt klar i opskriftsamlingen.

Det er en kage, som med fordel påbegyndes dagen før, idet stikkelsbærrene koges næsten møre i hvidvin og afkøles helt.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972



FRANSK STIKKERBÆRKAGE

dej

125 g smør eller margarine
4 æg
120 g melis
300 g mandler
125 g rasp

rasp til formen

fyld

600 - 700 g umodne stikkelbær
400 g melis
2 dl hvidvin
reven skal af 1/2 citron

Befri stikkelsbærrene for stilke og blomsterender og kog dem op med lidt vand. Lad dem dryppe af. Bland sukker, hvidvin og citronskal og kom stikkelsbærrene i denne blanding. Kog dem næsten møre, det tager omkring et kvarter, hvor de ikke må koge for stærkt. Lad bærrene blive kolde i lagen. Tag dem op og afdryp dem godt.

Til dejen røres fedtstoffet blødt med sukkeret. Æggeblommerne tilsættes en ad gangen. Der røres godt mellem hver æggeblomme.
Skold, smut og mal  eller riv mandlerne og rør dem i dejen sammen med raspen. Pisk to af hviderne stive og rør dem forsigtigt i dejen. Vend til sidst stikkelsbærrene i.

Fyld dejen i en smurt, raspdrysset sandkageform eller springform.

Bages i ovnen ved 150-175 grader i ca.1 time, lidt mindre, hvis den bages i springform.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.