torsdag

NØDDEPINDE

Nøddepinde, små elegante bidder til en kop kaffe eller bare når lysten til en godbid melder sig.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972



NØDDEPINDE

dej

300 g mel
100 g melis
200 g smør eller margarine
1/2 æg
50 g hasselnøddekerner

pensling

1 sammenpisket æg

overtræk

150 g let bitter blokchokolade

Rør fedtstoffet og sukker blødt og lyst. Tilsæt ægget og de finthakkede eller malede nødder, gem nogle hele til pynt.
Ælt dejen hurtigt sammen og stil den koldt en times tid. Rul den ud til tommelfingertykke ruller og skær dem i ca. 5 cm lange stykker. Anbring kagerne på en smurt bageplade, pensl med sammenpisket æg og bag dem ved jævn, god varme, 200 grader, i 12 minutter.
Lad dem køle af på en bagerist.

Bræk chokoladen i stykker og smelt den over vandbad(en lille kasserolle oveni en større gryde med kogende vand). Rør i den og dyp, når chokolademassen er fingerarm, spidsen af nøddepindene heri.

Lad pindene tørre på olieret papir.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.