søndag

VÄRMLANDSK TEKAGE

Värmlandsk tekage, er en nem og dejlig bradepandekage, nok til ca. 20 stykker til kaffen.

Kagen kan tilsættes reven skal af 1/2 citron eller en håndfuld rosiner om ønsket.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972

VÄRMLANDSK TEKAGE

dej

250 g mel
250 g melis
125 g smør eller margarine
3 æg
25 g mandler
5 bitre mandler
1/2 tsk. hjortetaksalt
evt. revet citronskal eller rosiner

pynt

2 spsk tesukker

rasp til formen

Rør fedtstoffet blødtog hvidt med sukkeret. Rør æggene i ét ad gangen og rør godt mellem hvert.

Skold, smut og hak de søde mandler groft (gem nogle til pynt). Skold, smut og mal de bitre mandler fint. Kom begge slags mandler i dejen. Sigt mel og hjortetaksalt sammen og kom det i dejen.

Smør og drys en lille bradepande med rasp. Fordel dejen heri, drys med mandler og tesukker.

Bages i ovnen ved 175 grader i ca. 35 minutter.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.