lørdag

ENGELSKE TEHORN

Engelske tehorn med fyld af hakket kogt skinke eller tunge og hårdkogte æg, er dejlige til frokost eller i madpakken med en grøn salat til.

Der bliver 16 stk. af portionen.

Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1952



ENSKELSKE TEHORN

dej

300 g mel
30 g gær
100 g smør eller margarine
1 æg
1/2 tsk. salt
ca. 1 - 1 1/2 dl lunken fløde

fyld

hakket, kogt skinke
hakket, hårdkogt æg
groft salt
birkes

Melet sigtes, gæren smuldres ud heri, fedtstoffet hakkes også heri i små stykker, ægget tilsættes sammen med saltet og gæren samles med den lunkne mælk eller fløde. Dejen æltes godt sammen og deles i to portioner. Hver portion rulles ud i en aflang, ret bred strimmel dej, der deles ud på skrå, så der fremkommer 8 trekanter.
På disse 8 stykker lægges finthakket, kogt skinke og dejen rulles nu sammen fra den brede ende mod den smalle ende. Bøjes som et horn og sættes på en smurt plade (bagepapir).
Den næste portion dej rulles ud på samme måde, men her lægges hakket, kogt tunge, der er iblandet hakket, hårdkogt æg. Hornene sættes ligeledes på plade.

Alle 16 horn smøres med æg og hæver på et lunt sted i 20 minutter. Så smøres de igen og drysses med groft salt eller birkes.

Bages i ovnen ved rask varme (ca. 250 grader i 10 minutter.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.