lørdag

KAFFEKAGE FRA KORINTH

Kaffekage fra Korinth, meget lækker kage, der har trukket med kaffe/cognac og til sidst overtrukket med flødeskum, pyntet med valnødder.

Kagen bages i springform, for at få det rette udseende.

Opskrift : Mona Giersing 1982


KAFFEKAGE FRA KORINTH

dej

175 g melis
175 g smør
3 æg
175 g hvedemel
1 1/2 tsk. bagepulver
2 dl stærk, sort kaffe
4 spsk. cognac

pynt

3 dl piskefløde8 valnødder

Rør sukker og smør sammen, til det er hvidt. Pisk de hele æg og rør dem i dejen. Fold melet og bagepulver i.
Dejen kommes i en smurt, melstrøet springform.

Bages i ovnen ved 190 grader i 30 minutter.

Kagen køles af på bageristen og stilles herefter på et fad.

Bland kaffe og cognac og øs det over kagen. Den trækker i 30 minutter.
Pisk fløden til skum og dæk kagen hermed. Pynt med hele eller halve valnødder.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.