søndag

MAIZENAKAGE

En god og meget gammeldags skærekage er denne maizenakage, der lige så godt kunne have heddet æggehvidekage, thi hele 7 æggehvider, er der i dejen.

Det er en både billig og holdbar kage, ifølge Frøken Jensen, der lancerede kagen i sin koge- og syltebog fra 1936.


MAIZENAKAGE

dej

250 g margarine
300 g melis
2 dl mælk
vaniljesukker
135 g maizena
325 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
7 æggehvider

Margarine og melis røres godt. Mælk, vanilje, mel og bagepulver røres i. De stiftpiskede hvider blandes forsigtigt i.

Dejen hældes straks i en form, godt smurt og bestrøet med rasp.

Kagen bages i ovnen ved jævn varme (200 grader), i en times tid.

Spise med mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.