torsdag

SLOTSPIE

Lækker slotspie af mørdej og æblecreme er en dejlig dessert eller godbid til kaffen, serveret med flødeskum til.

Mørdejen tilberedes og vil have godt af at hvile, før den rulles ud.

Opskrift : Girly Skodshøj 1956


SLOTSPIE

mørdej

125 g mel
80 g mel
40 g flormelis
1/2 æg
1 lille knsp. hjortetaksalt

Smørret smuldres i melet, æg og sukker røres og det hele blandes sammen og æltes til en sammenhængende, blank dej, der har godt af at hvile, før den udrulles.

50 g margarine
150 g sukker
3 æg
4-5 æbler
citron

Den hvilende mørdej rulles ud og en rund, godt smurt form, beklædes hermed.

Den blødgjorte margarine røres med sukker, æggeblommer og rå, revne æbler. Hviderne piskes stive og blandes i. Revet citronskal, evt. også saft, kan tilsættes og massen hældes over mørdejsbunden.

Kagen sættes i ovnen ved god varme, 200 grader, ca. 1/2 time.

Spise med mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.