søndag

SMULDREKAGE MED ABRIKOSER

Smuldrekage med abrikoser, en dejlig bradepandekage, der ud over at smage er smuk at se på med de mange gule sole.

Kagen, der blev lanceret i 80erne, er egentlig en norsk kage, det kommer den absolut ikke til skade

Opskrift : Norsk gærbagning



SMULDREKAGE MED ABRIKOSER

dej

50 g gær
2 1/2 dl mælk
500 g hvedemel
150 g smør / margarine
2 spsk. melis
reven skal af 1/2 citron

2 dåser abrikoser

250 g hvedemel til smuldredej
200 g melis
200 g smør

Rør gæren ud i håndvarm mælk. Sigt melet ned i en stor skål og drys sukker og reven citronskal over. Smørret smuldres i melet til massen er grynet. Hæld gæren over og slå dejen sammen. Ælt den glat og smidig på et meldrysset bord. Lad den hæve tildækket på et lunt sted ca. 1/2 time.

Smør en bradepande godt og drys med rasp eller brug bagepapir.

Slå dejen ned og ælt den let. Rul den ud, så den passer til bradepanden og går lidt op ad siderne.
Bunden er nu klar til at blive fyldt.

Lav en portion smuldredej, ved at blande mel og sukker. Smørret smuldres i til massen er grynet.

Lad abrikoserne dryppe godt af i en sigte, læg dem med den buede side opad på gærdejen i bradepanden. Drys smuldredejen over.

Kagen hæver tildækket et lunt sted ca. 20 minutter.

Bages i en varm ovn på midterste rille ved 200 grader i 25-30 minutter.

Når kagen er afkølet, skæres den i fine stykker, der passer til en god kop pinsekaffe.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.